ISPARTA / MERKEZ - Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi

Mrt

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı münasebetiyle bir dizi program düzenlendi.Programda öğrencilerimiz oratoryo seslendirip, Çanakkale türküleri ve şiirleri söylediler.

Mrt

TÜBİTAK 2204-A Bölge Finalleri Antalya'da gerçekleşti. Okulumuz 2 proje ile katıldığı finallerde 4. olarak bizleri gururlandırdı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Isparta ENGEP kapsamında Kitap Okuma Etkinliği Protokolü imzalanan Isparta İl Müftülüğü'nde kitap okuma etkinliği yapıldı.

Şbt

Okulumuz adına TÜBİTAK 2204-A Proje yarışmasına projeleriyle katılıp Bölge finallerine gitmeye hak kazanan öğretmenlerimiz Alpay PALA, Şengül ÇİFTÇİ, M. İslam ACEMBABA'yı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Okulumuz, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü 46 öğrenci, 1 veli, 1 misafir, 2 öğretmen( Zehra Eriş, Ali Demiralay) Görme engelli öğrenciye kitap okuyanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Gezi Kulübüyle ve okul öğrencileriyle tarihi, turistik, müze gezileri olarak Kültür turu düzenlendi.

Ock

SDÜ Mühendislik fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Erhan ŞAHİN ve Yük Mühendis Burcu ATAY  "Enerji Tasarrufu ve Verimliliği" konulu konferans vermişlerdir. Okulumuz tüm 10. Sınıflar katılım sağlamışlardır.

Ock

Okulumuz kapalı spor salonunda "Gazze" yardım kermesi düzenlendi. Okulumuz Din Kültürü Öğretmenleri tarafından düzenlenen kermese katılım yüksek oldu. Kermeste emeği geçen tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Enerji Tasarrufu Haftası boyunca enerji kaynaklarının sınırlı olduğuna, enerjinin doğru ve tutumlu kullanımına ve kayıpların azaltılmasının önemine ilişkin çeşitli etkinlikler yapılır, kamuoyu bilgilendirilir. Radyo ve televizyon kanallarında konuyla ilgili programlar düzenlenir; gazetelerde yazılar yayımlanır.

Enerjiyi tutumlu kullanmayı bilmek hem kendimiz ve ailemiz hem de ülkemiz ve dünya için çok önemlidir. Enerjinin tutumlu kullanımı, yalnızca bir hafta boyunca dikkat edilecek bir konu değildir. Bir yaşam tarzı olarak benimsenmelidir.

Enerjiyi her zaman verimli kullanalım!

Ara

Süleyman Demirel Üniversitesi, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Kariyerim İletişim" etkinliği kapsamında SDÜ İletişim Fakültesi hakkında bilgilendirici tanıtım gerçekleştirildi.

Ara

Süleyman Demirel üniversitesi iletişim fakültesi radyo televizyon ve sinema bölümü sinema anabilim dalı öğretim üyesi Doç Dr Duygu Çeliker Saraç tarafından Siber zorbalık kapsamında seminer verildi. Kendisine ziyaretleri ve anlatımı için teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimize "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Öğrencilerimiz Deprem, sel gibi yaşanabilecek afetlerde alınacak önlemler anlatıldı.

Ara

Isparta il emniyet müdürlüğü, 08/12/2023 cuma günü saat 10.00 da okulumuz öğrencilerine "terör suçları ve faaliyetleri " konulu konferans vermiştir. Görevlilere ve katılımcı öğrencilere teşekkür ediyoruz.

Ara

Çedes kapsamında 9.sınıf öğrencilerimize Kudüs,Filistin ve Gazze’nin Önemi anlatıldı. Etkili anlatımıyla okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Durmuş Şahinoğlu'na teşekkür ederiz.